کابینت ام دی اف سالیان زیادی است که پر فروش ترین و محبوب ترین نوع کابینت در بازار ایران و حتی جهان است و گوی سبقت را از کابینت های فی منسوخ شده در گرفته است. کابینتmdf در طی سالیان گذشته تنوع بسیار زیادی پیدا کرده است. اما اصلاً ام دی اف یعنی چه؟ از چه ساخته شده اند؟ چرا محبوب ترین نوع کابینت هستند؟ جز کابینت آشپزخانه دیگر در چه مواری می شود از ام دی اف استفاده کرد اینها سوالاتی هستند که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
mdf مخفف کلمه Medium Density Fibreboard به معنی تخته فیبر با چگالی متوسط است، که نوعی فرآورده چوبی محسوب میشود و در وسایلی مانند سرویس خواب و کابینت آشپزخانه به کار برده میشود. در واقع ترکیبی از تکههای ریز چوب نرم و چوب سخت هستند. این ترکیب با مقداری رزین و موم مخلوط شده و در معرض گرما به هم فشرده میشود پرس میشوند تا تخته فیبر بدست آید. اما منظور از تخته فیبر با چگالی متوسط چیست؟ تخته فیبر با چگالی پایین، معمولا «خرده چوب particle board نامیده میشود که ما آن را با نام نئوپان میشناسیم. نئوپان یا همان خرده چوب حتی از ذرههای کوچکتری نسبت به ذرههای چوب ام دی اف ساخته میشود و حتی میتوان از خاک اره نیز در ساخت و تولید آن بهره برد. همین امر نیز باعث میشود که نئوپان گران نبوده و البته نسبت به ام دی اف ضعیفتر نیز باشد.
اما در کنار تخته فیبرهای با تراکم پایین یا همان نئوپان و تخته فیبر با چگالی متوسط یا همان ام دی اف، نوعی فراورده چوبی به نام تخته چوب متراکم یا با تراکم بالا high density fibreboard نیز وجود دارد که از آن با عنوان اچ دی اف یا تخته سخت – Hardboard نیز یاد میشود. برای ساخت اچ دی اف، نسبت به ام دی اف و نئوپان میزان گرما و پرس بیشتری مورد نیاز است. اما در عوض معمولاً نیازی به مواد چسبی وجود ندارد. اچ دی اف ها معمولاً مقاومت بالایی دارند، اما تولید آنها میتواند با قیمت بالا تمام شود. به این ترتیب میتوان گفت که منظور از چگالی متوسط در mdf چیست و با نگاه کردن به این اعداد که بیانگر چگالی سه نوع تخته فیبر اشاره شده در بالا هستند، میتوان به طور کامل نسبت آن را درک کرد:
چگالی تخته فیبرهای معمول
این تخته فیبر ها یا همان mdf در ضخامت های مختلف و جهت کاربردهای مختلفی تولید میشوند. ضخامت mdf کابینت آشپزخانه معمولاً شانزده میلیمتر است. این ام دی اف ها مواد اولیه زیبا ترین دکوراسیون های مدرن و کلاسیک هستند که در ادامه بیشتر به آنها خواهیم پرداخت.
ابعاد ورق ام دی اف
ورق ام دی اف توسط شرکت ها و برندهای ایرانی و خارجی تولید میشوند کارخانه های تولیدکننده این ورق ها از چند سایز استاندارد استفاده میکنند که به شرح زیر است:
۴۱۰×۱۸۳ ۳۶۶×۱۸۳ ۲۴۴×۱۸۳ ۲۴۴×۱۲۲ |
کابینت ام دی اف که امروزه تقریباً در تمامی خانه ها وجود دارد در سبک های مختلف طراحی و ساخته میشود در این بخش از مقاله میخواهیم شما را با این سبک و مدل ها آشنا کنیم. ورق ام دی اف متریال اصلی انواع کابینت آشپزخانه است. بالاتر اشاره کردیم که ام دی اف چیست. ام دی اف خام در مرحله اول در ضخامت شانزده میلیمتر تولید میشود و سپس روکش های مختلف روی ام دی اف خام پرس میشود. جنس این روکش ها بسیار متنوع است. اگر بخواهیم به انواع کابینت آشپزخانه نگاهی بیاندازیم در ابتدا باید به سه سبک اصلی کابینت آشپزخانه اشاره کنیم:
حال میخواهیم شما را با جزئیات بیشتری از این سه سبک کابینت آشنا کنیم.
این سبک کابینت شامل سه محصول به نام های کابینت چوبی، کابینت روکش چوب، کابینت ممبران میباشد. این محصولات از نظر ظاهر شباهت هایی با هم دارند، مشخصه اصلی کابینت کلاسیک درب های ابزار خورده و حکاکی شده است. این درب ها در طیف رنگی گسترده ای تولید میشود.
کابینت ام دی اف کلاسیک
همچنین در این سبک کابینت از ستون ها و گل های منبت و معرق کاری شده استفاده میشود. یکی دیگر از نکاتی که باعث جذابیت هر چه بیشتر این سبک کابینت می شود وجود تاج و زیر چراغ ابزار خورده است که در قسمت کف و طاق یونیت های دیواری نصب میشود. جنس صفحه ای که برای این سبک کابینت مورد استفاده قرار میگیرد سنگ مصنوعی کورین است که خاصیت ابزار خور شدن را دارد. البته جا دارد به این نکته اشاره داشته باشیم که روند تولید هر یک از محصولات کابینت کلاسیک کاملاً متفاوت است.
جهت مشاهده ادامه مقاله اینجا کلیک کنید
درباره این سایت